Back to top

Nagradjena zgrada u Bore Prodanovića 12

Ekskluzivni stambeni objekat u Bore Prodanovića 12 u Novom Sadu proglašen je za najbolju stambenu zgradu za 2019. godinu. U pitanju je objekat koji je projektovala arhitekta Tatjana Vujinović iz projektnog biroa „Andzor engineering„, a sadrži pet nadzemnih etaža sa komfornim četvorosobnim i petosobnim stanovima.

“Moderna lepotica svedenog dizajna ”

“Prvo moram da kažem da sam prijatno iznenađena nagradom, jer to znači da je prepoznat projektantski koncept kojim sam se vodila i u funkcionalnom i u estetskom smislu, a to je da je lepota u jednostavnosti. Mislim da je rezultat tog pročišćenog koncepta vizuelni sklad, pogotovo kada se gradi najkvalitetnijim savremenim materijalima, u koje spadaju i Xella proizvodi, a objekat, u skladu sa projektnim zadatkom investitora, ima pre svega specifičnosti u funkcionalnoj organizaciji, u cilju stvaranja kvalitetnog i ugodnog prostora za krajnje korisnike”, navodi Vujinović i naglašava da je sav prostor svake od nadzemnih etaža rezervisan je za po jednu stambenu jedinicu, sa ugrađenim sistemom “pametnih zgrada”, direktnim pristupom iz lifta u stan, kanalima za evakuaciju veša do pomoćnih prostorija u suterenu i slično.

“Najbolja stambena zgrada u 2019. godini.”

“Budući da se bavim i energetskom efikasnošću zgrada, upoznata sam sa prednostima Xella proizvoda, pre svega sa odličnim termičkim karakteristikama i činjenicom da se radi o ekološkom materijalu koji je deo dobro osmišljenog sistema u procesu izgradnje. Ytong proizvodi i Multipor su bitan segment u izgradnji nagrađenog objekta, jer smo njihovom upotrebom kod ove zgrade postigli “B” energetski razred, tako da je objekat potpuno u skladu sa Xella konceptom energetske efikasnosti i održive gradnje, objašnjava Vujinović.

Stručni žiri ovogodišnjeg takmičenja činili su redovni profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu Brana Mitrović, direktor sektora za internacionalni marketing i inovacije Xella Baustoffe GmbH Valentina Ikstadt i grafički dizajner Slavimir Stojanović. Bilo je to prvo takmičenje Xella Triumph, a već sledeće godine kompanija Xella Srbija nastaviće da traga za idejama i objektima koji menjaju svet i da promoviše najbolja arhitektonska rešenja u našoj zemlji u okviru novog izdanja nagradnog takmičenja.

POSTAVITE NAM PITANJE

U najkraćem roku ćete dobiti odgovor

Buha Invest Kontakt forma
(021) 21 00 850 (064) 13 04 940 office@buhainvest.rs Sremska Kamenica, Mišeluk Četiri 12
fb in
a
Get In Touch With Us Today

Welcome to Sagen, a modern platform perfect for showcasing your properties.

+585 889 996 96 sageninfo@gmail.com 184 Main Collins Street Victoria
fb tw in